hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Klimmen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Klimmen? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina vind je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Klimmen? Je vind hier adresgegevens van retailers in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
  • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
  • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Klimmen. Onder andere bij de Spar + Action.
  • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Plein.nl.
  • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Klimmen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes vind je bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook online heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Klimmen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Voerendaal (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatIrmengard Passage 76301 ECValkenburg
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistLangen Akker 1746325 CNBerg En Terblijt
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnEuropaplein 16336 BEHulsberg
JumboRijksweg 276267 ADCadier En Keer
AldiKerkstraat 26291 ACVaals
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Webshops vergelijken april 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Klimmen? Online zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Walem, Hulsberg, Schimmert, Berg en Terblijt en Wijlre.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-klimmen-6343

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Klimmen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

  1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Klimmen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Klimmen?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.voerendaal.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Klimmen zijn wat duurder, c.a. €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Dit type maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.

Plaats een reactie