hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Alkmaar

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Alkmaar? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Alkmaar? Je vind een handig overzicht met retailers die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Alkmaar. Onder andere bij de PLUS en Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogist.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Alkmaar?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Alkmaar centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Alkmaar (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVan Ostadelaan 2601816 JGAlkmaar
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistBrugstraat 391775 BDMiddenmeer
EtosWendelaarstraat 11814 GRAlkmaar
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiWitte Paal 2031742 LASchagen
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosWendelaarstraat 1K1814 GRAlkmaar
HemaLangestraat 721811 JJAlkmaar
ActionWendelaarstraat 11814 GRAlkmaar
BlokkerVan Ostadelaan 2991816 JHAlkmaar
PrimeraGeert Groteplein 81813 BMAlkmaar
WibraVan Ostadelaan 2581816 JGAlkmaar
ZeemanLaat 1571811 EEAlkmaar
Albert HeijnWendelaarstraat 11814 GRAlkmaar
JumboPaardenmarkt 21811 KHAlkmaar
AldiVincent van Goghlaan 11816 VMAlkmaar
LidlGeert Groteplein 61813 BMAlkmaar

De beste webwinkels juli 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Alkmaar? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Langedijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-alkmaar-1821

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Alkmaar. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Alkmaar? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Alkmaar?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.alkmaar.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,25 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Alkmaar zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel prima. Deze maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie