hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Hazerswoude-Rijndijk

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Hazerswoude-Rijndijk? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hazerswoude-Rijndijk? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Hazerswoude-Rijndijk. Onder andere bij de Lidl + Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hazerswoude-Rijndijk?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is er veel aanbod. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Hazerswoude-Rijndijk centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmbachtsplein 122391 BDHazerswoude-Dorp
TrekpleisterMeerkreuk 42377 VAOude Wetering
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosWinkelhof 602353 TVLeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiDe Lasso-Zuid 212371 EVRoelofarendsveen
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaNoordplein 42371 DARoelofarendsveen
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerNoordplein 22371 DARoelofarendsveen
PrimeraMeerkreuk 422377 VMOude Wetering
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanNoordplein 312371 DARoelofarendsveen
Albert HeijnDorpsstraat 22361 BBWarmond
JumboDorpsstraat 342381 ENZoeterwoude
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

Online winkels augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hazerswoude-Rijndijk? Online profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht ontdek je uiteenlopende webshops met veel keuze, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hazerswoude-rijndijk-2394

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Hazerswoude-Rijndijk. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Hazerswoude-Rijndijk? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een t-shirt & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Hazerswoude-Rijndijk?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.alphenaandenrijn.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €0,80 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hazerswoude-Rijndijk kosten ongeveer €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel goedgekeurd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie