hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Zwammerdam

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Zwammerdam? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zwammerdam? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Zwammerdam. Bijvoorbeeld de PLUS & Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zwammerdam?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Zwammerdam centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWestkanaalweg 1132461 EKTer Aar
TrekpleisterRaadhuisplein 272411 BDBodegraven
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosKennedyplein 112421 ENNieuwkoop
GammaEuromarkt 1192408 BDAlphen aan den Rijn
KarweiLemsteraak 22411 NCBodegraven
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaWestkanaalweg 1132461 EKTer Aar
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerPrins Hendrikstraat 192411 CSBodegraven
PrimeraEssenlaan 122461 DHTer Aar
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanDorpsstraat 912421 AWNieuwkoop
Albert HeijnReghthuysplein 32421 BENieuwkoop
JumboKennedyplein 12421 ENNieuwkoop
AldiWestkanaalweg 1002461 EJTer Aar
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

Online kapjes bestellen augustus 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Zwammerdam? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder check je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen en Zevenhoven.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zwammerdam-2471

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Zwammerdam. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 14 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Zwammerdam? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Zwammerdam?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.alphenaandenrijn.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zwammerdam zijn wat duurder, c.a. €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit soort maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie