hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Aarlanderveen

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Aarlanderveen? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier bekijk je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Aarlanderveen? Je vind een handig overzicht met winkels die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Aarlanderveen. Bijvoorbeeld de COOP & Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Fonq.nl en Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Aarlanderveen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Aarlanderveen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKolfbaan 602421 BDNieuwkoop
TrekpleisterRaadhuisplein 272411 BDBodegraven
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosKennedyplein 112421 ENNieuwkoop
GammaEuromarkt 1192408 BDAlphen aan den Rijn
KarweiLemsteraak 22411 NCBodegraven
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaKolfbaan 82421 BDNieuwkoop
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerPrins Hendrikstraat 192411 CSBodegraven
PrimeraKennedyplein 132421 ENNieuwkoop
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanDorpsstraat 912421 AWNieuwkoop
Albert HeijnReghthuysplein 32421 BENieuwkoop
JumboKennedyplein 12421 ENNieuwkoop
AldiDoortocht 92411 DSBodegraven
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

De beste webwinkels augustus 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Aarlanderveen? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn en Bodegraven.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-aarlanderveen-2445

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Aarlanderveen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Aarlanderveen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Aarlanderveen?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.alphenaandenrijn.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,95 per masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Aarlanderveen koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel voldoende. Deze maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Oude lakens of een theedoek zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie