hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Altena

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Altena? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Altena? Je treft hier een lijst met winkels in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Altena. Bijvoorbeeld de PLUS & HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Altena?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Altena centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Altena (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 384261 DCWijk en Aalburg
TrekpleisterGeldersestraat 24191 BCGeldermalsen
DA DrogistEsdoornlaan 44254 AVSleeuwijk
EtosHoogstraat 674251 CJWerkendam
GammaSpijksedijk 264207 GNGorinchem
KarweiNieuwe Wolpherensedijk 54202 LPGorinchem
PraxisSpijksedijk 24-D4207 GNGorinchem
XenosHoogstraat 124201 CBGorinchem
HemaMarkt 524261 DCWijk en Aalburg
ActionHoutweg 34104 AACulemborg
BlokkerHoogstraat 774251 CJWerkendam
PrimeraDe Linie 604208 DEGorinchem
WibraWestwagenstraat 144201 HHGorinchem
ZeemanMarkt 374261 DCWijk En Aalburg
Albert HeijnNieuwe Es 74254 AWSleeuwijk
JumboPiazza Center 224204 BPGorinchem
AldiParallelweg 24261 GAWijk En Aalburg
LidlKoningin Wilhelminalaan 734205 ESGorinchem

Online verkooppunten juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Altena? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder tref je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren en Culemborg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-altena-4265

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Altena. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Altena? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een kussensloop of oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Altena?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentealtena.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Altena zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie