hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Culemborg

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Culemborg? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Culemborg? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Culemborg. Denk aan de Aldi en Kruidvat.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl + Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Culemborg?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Culemborg centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Culemborg (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 44043 KKOpheusden
TrekpleisterKamperfoelie 154007 TKTiel
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosMarkt 224101 BXCulemborg
GammaBulkweg 44005 LBTiel
KarweiSimon Stevinstraat 264004 JVTiel
PraxisBuitenbulkweg 14005 LATiel
XenosSantwijcksepoort 34001 PCTiel
HemaOude Vismarkt 34101 CACulemborg
ActionMolenstraatje 14001 CATiel
BlokkerMarkt 394101 BWCulemborg
PrimeraMarkt 444101 BZCulemborg
WibraVoorstad 234001 LSTiel
ZeemanMarkt 334101 BWCulemborg
Albert HeijnBoerenstraat 64101 EZCulemborg
JumboVerbrughweg 164033 GPLienden
AldiMolendam 114051 BGOchten
LidlDe Kranshof 14005 DETiel

Online maskers kopen februari 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Culemborg? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met veel keuze, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Neder-Betuwe, Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-culemborg-4101

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Culemborg. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Culemborg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Culemborg?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.culemborg.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Culemborg zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel voldoende. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie