hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Vijfheerenlanden

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Vijfheerenlanden? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vijfheerenlanden? Je vind hier verkooppunten bij jou in de buurt. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Vijfheerenlanden, zoals de Albert Heijn of Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl + Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vijfheerenlanden?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Vijfheerenlanden centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Vijfheerenlanden (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKoopmansgildeplein 114105 TXCulemborg
TrekpleisterKamperfoelie 154007 TKTiel
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosMarkt 224101 BXCulemborg
GammaParallelweg West 54104 AXCulemborg
KarweiSimon Stevinstraat 264004 JVTiel
PraxisBuitenbulkweg 14005 LATiel
XenosSantwijcksepoort 34001 PCTiel
HemaOude Vismarkt 34101 CACulemborg
ActionHoutweg 34104 AACulemborg
BlokkerMarkt 394101 BWCulemborg
PrimeraMarkt 444101 BZCulemborg
WibraVoorstad 234001 LSTiel
ZeemanMarkt 334101 BWCulemborg
Albert HeijnBoerenstraat 64101 EZCulemborg
JumboVerbrughweg 164033 GPLienden
AldiVijfheerenlanden 5454131 GTVianen
LidlKoopmansgildeplein 144105 TXCulemborg

Online kapjes bestellen februari 2023

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vijfheerenlanden? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel en Houten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vijfheerenlanden-4131

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Vijfheerenlanden. Zelf maken is ook een optie.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Vijfheerenlanden? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een kussensloop en dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Vijfheerenlanden?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.vijfheerenlanden.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Vijfheerenlanden zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen goedgekeurd. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Vianen, Hagestein, Everdingen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie