hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Buren

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Buren? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Buren? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Buren. Onder andere bij de PLUS en HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Buren?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Buren centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Buren (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKoopmansgildeplein 114105 TXCulemborg
TrekpleisterKamperfoelie 154007 TKTiel
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosMarkt 224101 BXCulemborg
GammaParallelweg West 54104 AXCulemborg
KarweiSimon Stevinstraat 264004 JVTiel
PraxisBuitenbulkweg 14005 LATiel
XenosSantwijcksepoort 34001 PCTiel
HemaOude Vismarkt 34101 CACulemborg
ActionHoutweg 34104 AACulemborg
BlokkerMarkt 394101 BWCulemborg
PrimeraMarkt 444101 BZCulemborg
WibraVoorstad 234001 LSTiel
ZeemanMarkt 334101 BWCulemborg
Albert HeijnBoerenstraat 64101 EZCulemborg
JumboVerbrughweg 164033 GPLienden
AldiLanxmeersestraat 174103 XLCulemborg
LidlKoopmansgildeplein 144105 TXCulemborg

Webshops vergelijken februari 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Buren? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vergelijk je meerdere shops met veel keuze, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten en Wijk bij Duurstede.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-buren-4117

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Buren. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Buren? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Buren?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.buren.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Buren zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel prima. Dit soort maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als theedoeken of lakens zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie