hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Arnhem

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Arnhem? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Arnhem? Wij tonen een tabel met aanbieders in de regio. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Arnhem. Onder andere bij de Spar en Etos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Arnhem?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Arnhem centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Arnhem (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRoggestraat 136811 BBArnhem
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistDorpsstraat 1716741 AGLunteren
EtosStationsplein 1546811 KLArnhem
GammaLorentzstraat 36716 ADEde
KarweiDelta 1316825 MPArnhem
PraxisSchaapsdrift 916824 GArnhem
XenosVijzelstraat 1B6811 ESArnhem
HemaRijnstraat 386811 EXArnhem
ActionNieuwstraat 86811 HWArnhem
BlokkerKoningstraat 186811 DGArnhem
PrimeraVan Lawick van Pabststraat 1096814 HCArnhem
WibraMaandereind 226711 ACEde
ZeemanKlarendalseweg 1386822 GGArnhem
Albert HeijnKlomperweg 876741 PELunteren
JumboBellestein 636714 DPEde
AldiDorpsstraat 1026741 ASLunteren
LidlKerkhoflaan 116721 EWBennekom

Online kapjes bestellen februari 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Arnhem? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met veel keuze, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Ede, Wageningen, Lingewaard, Overbetuwe en West Maas en Waal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-arnhem-6825

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Arnhem. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Arnhem? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Arnhem?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.arnhem.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Arnhem koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel goed. Dit soort maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Artikelen als lakens of een theedoek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse broek, Presikhaaf West, Presikhaaf Oost, St. Marten/Sonsbeek, Klarendal, Velperweg e.o., Alteveer/Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Burgemeesterswijk/Hoogkamp, Schaarsbergen, Heijenoord/Lombok, Klingelbeek e.o., Malburgen West, Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid), Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Schuytgraaf.

Plaats een reactie