bol.com logo
coolblue logo
plein.nl logo
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
drogisterij.net logo

Mondkapjes kopen West Maas en Waal

Direct niet-medische mondkapjes kopen in West Maas en Waal? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je waardevolle informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in West Maas en Waal? Je treft hier een lijst met aanbieders in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2020.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom West Maas en Waal, zoals de PLUS of Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Bol.com & HBB24.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in West Maas en Waal?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in West Maas en Waal centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je verschillende lokale shops rondom de gemeente West Maas en Waal (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSportlaan 216658 BGBeneden-Leeuwen
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistSpoorstraat 966591 GVGennep
EtosKerkplein 926641 BHBeuningen Gld
GammaClaudiuslaan 626642 AGBeuningen
KarweiEnergieweg 806651 KTDruten
PraxisNieuweweg 1516603 BLWijchen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaJulianaplein 96641 CSBeuningen Gld
Actionvan Heemstraweg 466658 KHBeneden-Leeuwen
BlokkerMargrietstraat 416651 XEDruten
PrimeraHogestraat 676651 BHDruten
WibraSpoorstraat 386602 AZWijchen
ZeemanHeuvel 26651 DEDruten
Albert HeijnScharenburg 216652 AKDruten
JumboNijverheidsstraat 46658 EMBeneden-Leeuwen
AldiDorpsplein 46658 CLBeneden-Leeuwen
LidlZijveld 16658 DDBeneden-Leeuwen

Online maskers kopen augustus 2020

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in West Maas en Waal? Bij de webshops is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder ontdek je meerdere shops met veel keuze, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Druten, Beuningen, Wijchen, Gennep en Mook en Middelaar.

ShopAanbodBeoordelingAanbieding
Bol.com Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-west-maas-en-waal-6659

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom West Maas en Waal. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: dinsdag 11 augustus 2020. Liever geen mondkapje kopen West Maas en Waal? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de horeca.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in West Maas en Waal?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.westmaasenwaal.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in West Maas en Waal zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Deze maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie