hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Overbetuwe

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Overbetuwe? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website vind je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Overbetuwe? Wij tonen een tabel met aanbieders in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij vergelijken de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Overbetuwe. Bijvoorbeeld de Lidl + Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Drogist.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Overbetuwe?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Overbetuwe centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Overbetuwe (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 386671 CEZetten
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistDorpsstraat 816661 EJElst Gld
EtosDorpsstraat 646661 ENElst
GammaIndustrieweg Oost 2-C6662 NEElst
KarweiEnergieweg 806651 KTDruten
PraxisNieuweweg 1516603 BLWijchen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaDorpsstraat 456661 EGElst
ActionDorpsplein 166669 BNDodewaard
BlokkerKleine Molenstraat 16661 ECElst
PrimeraHoofdstraat 346671 CDZetten
WibraSpoorstraat 386602 AZWijchen
ZeemanHoofdstraat 326671 CDZetten
Albert HeijnBeatrixplein 156671 KAZetten
JumboJulianaplein 86671 CAZetten
AldiHoofdstraat 276671 CDZetten
LidlZijveld 16658 DDBeneden-Leeuwen

Online winkels februari 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Overbetuwe? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s West Maas en Waal, Druten, Beuningen, Wijchen en Gennep.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-overbetuwe-6671

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Overbetuwe. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Overbetuwe? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Overbetuwe?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.overbetuwe.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Overbetuwe kosten ongeveer €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit type maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie