hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rhee

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Rhee? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rhee? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Rhee. Onder andere bij de Albert Heijn of Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rhee?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Meestal betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Rhee centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsweg 539471 GLZuidlaren
TrekpleisterBrinkstraat 329411 KMBeilen
DA DrogistHoofdstraat 579431 ACWesterbork
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaDambroeken 19411 SGBeilen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaStationsweg 199471 GKZuidlaren
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerStationsweg 159471 GJZuidlaren
PrimeraStationsstraat 39461 GPGieten
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanDe Trog 669461 DCGieten
Albert HeijnStationsweg 339471 GKZuidlaren
JumboStationsweg 89471 GRZuidlaren
AldiAsserstraat 99481 BMVries
Lidlde Trog 429461 DCGieten

Online winkels maart 2023

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Rhee? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Taarlo, Zeegse, Vries, Noordlaren en Midlaren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rhee-9486

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Rhee. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Rhee? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Veilig een mondkapje gebruiken.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Rhee?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.assen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,00 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Rhee zijn iets duurder, zo’n €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Dit soort maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie