hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Spaubeek

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Spaubeek? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier bekijk je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Spaubeek? Je vind een handig overzicht met winkels die dichtbij zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Spaubeek. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Spaubeek?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Spaubeek centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Beek (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisplein 66171 JBStein
TrekpleisterGruizenstraat 226131 EHSittard
DA DrogistRomeinenstraat 2A6132 GNSittard
EtosRaadhuisplein 636171 JCStein
GammaEgelantier 26163 RBGeleen
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosUrsulinenplein 166101 DNEcht
HemaRaadhuisplein 346171 JCStein
ActionRingovenstraat 66163 HKGeleen
BlokkerRaadhuisplein 146171 JBStein
PrimeraRaadhuisplein 566171 JCStein
WibraRaadhuisplein 86171 JBStein
ZeemanAnsemburgstraat 126161 EVGeleen
Albert HeijnRijksweg Zuid 26161 BPGeleen
JumboOmphaliusplein 116171 ZZStein
AldiOmphaliusplein 86171 ZZStein
LidlIndustrieweg 156171 CNStein

De beste webwinkels februari 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Spaubeek? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Sweikhuizen, Geleen, Puth, Windraak en Munstergeleen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-spaubeek-6176

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Spaubeek. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Spaubeek? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop + stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Spaubeek?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentebeek.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 p/masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Spaubeek zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Deze categorie maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.

Plaats een reactie