hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Beek

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Beek? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beek? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Beek. Denk aan de Aldi + Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beek?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook online heb je genoeg keuze. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Beek centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Beek (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWethouder Sangersstraat 2306191 NABeek
TrekpleisterMarkt 696191 JKBeek
DA DrogistStationsstraat 1076181 AEElsloo Lb
EtosWethouder Sangersstraat 1826191 NABeek
GammaEgelantier 26163 RBGeleen
KarweiSanderboutlaan 136181 DNElsloo
PraxisDSM-straat 56191 NBBeek
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaWethouder Sangersstraat 1176191 NABeek
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerWethouder Sangersstraat 2046191 NABeek
PrimeraWethouder Sangersstraat 2506191 NABeek
WibraRaadhuisplein 86171 JBStein
ZeemanWethouder Sangersstraat 576191 NABeek Lb
Albert HeijnWethouder Sangersstraat 1706191 NABeek
JumboOmphaliusplein 116171 ZZStein
AldiKoolweg 616181 BLElsloo
LidlIndustrieweg 156171 CNStein

Online kapjes bestellen september 2021

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Beek? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder check je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal en Roerdalen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-beek-6191

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Beek. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Beek? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Beek?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentebeek.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Beek kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie