hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Keijenborg

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Keijenborg? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Keijenborg? We bieden een lijstje met verkooppunten in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Keijenborg, zoals de Albert Heijn en Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Keijenborg?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Keijenborg centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Bronckhorst (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisstraat 517255 BLHengelo (Gld)
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaSmeestraat 17241 ATLochem
ActionRaadhuisstraat 497255 BLHengelo (Gld)
BlokkerMarkt 207241 AALochem
PrimeraMolenstraat 507241 AELochem
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanMarkt 257241 AALochem
Albert HeijnDorpsstraat 187251 BBVorden
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
Aldide Bleek 47251 SGVorden
LidlPrins Bernhardweg 117241 DHLochem

Online maskers kopen mei 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Keijenborg? Op het internet heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht vergelijk je meerdere shops met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Hengelo, Vorden, Laren, Barchem en Wichmond.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-keijenborg-7256

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Keijenborg. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Keijenborg? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Keijenborg?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.bronckhorst.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Keijenborg koop je vanaf plusminus €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geaccepteerd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie