hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bronckhorst

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Bronckhorst? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bronckhorst? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Bronckhorst, zoals de Spar & DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bronckhorst?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Bronckhorst centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Bronckhorst (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 487213 CXGorssel
TrekpleisterRudolf Steinerlaan 497207 PVZutphen
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosPolsbroek 797201 BXZutphen
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisPollaan 50-H7202 BXZutphen
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaBeukerstraat 147201 LEZutphen
ActionRuys de Beerenbrouckstraat 97204 MKZutphen
BlokkerBeukerstraat 177201 LAZutphen
PrimeraKorte Hofstraat 77201 KHZutphen
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanBeukerstraat 417201 LBZutphen
Albert HeijnDe Brink 867206 KCZutphen
JumboNijverheidstraat 227213 DBGorssel
AldiRuys de Beerenbrouckstraat 87204 MNZutphen
LidlEmmerikseweg 77204 SBZutphen

Online kapjes bestellen februari 2023

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Bronckhorst? Op het internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Zutphen, Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bronckhorst-7221

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Bronckhorst. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Bronckhorst? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek en oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Bronckhorst?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.bronckhorst.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bronckhorst koop je vanaf plusminus €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen geaccepteerd. Dit soort maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie