hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Eemdijk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Eemdijk? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eemdijk? We bieden een lijstje met aanbieders in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Eemdijk. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eemdijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Normaal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Eemdijk centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je populaire lokale winkels rondom de gemeente Bunschoten (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 273751 ARBunschoten-Spakenburg
TrekpleisterDe Ziel 493751 BTBunschoten-Spakenburg
DA DrogistLaanstraat 343743 BGBaarn
EtosDe Ziel 113751 BTBunschoten-Spakenburg
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaDe Ziel 453751 BTBunschoten-Spakenburg
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerSpuistraat 193752 AJBunschoten-Spakenburg
PrimeraMaertensplein 243738 GKMaartensdijk
WibraHessenweg 1083731 JMDe Bilt
ZeemanPinksterbloem 163751 DXBunschoten-Spakenburg
Albert HeijnTuinfluiter 13752 NABunschoten-Spakenburg
JumboLaanstraat 873743 BCBaarn
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlBroerswetering 83752 AMBunschoten

De beste webwinkels februari 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Eemdijk? Online profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder bekijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eemdijk-3754

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Eemdijk. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Eemdijk? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Eemdijk?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.bunschoten.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,25 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Eemdijk zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goedgekeurd. Dit soort maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie