hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Steenwijkerland

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Steenwijkerland? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Steenwijkerland? Je vind een handig overzicht met retailers in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Steenwijkerland. Onder andere bij de PLUS & Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Steenwijkerland?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Steenwijkerland centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen mei 2022

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Steenwijkerland? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel vergelijk je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Urk, Noordoostpolder, Kampen, Dronten en Lelystad.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-steenwijkerland-8343

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Steenwijkerland. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Steenwijkerland? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Steenwijkerland?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.steenwijkerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Steenwijkerland zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel prima. Dit type maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie