hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Amstelhoek

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Amstelhoek? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Amstelhoek? Je vind hier adresgegevens van aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Amstelhoek. Bijvoorbeeld de COOP + Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Plein.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Amstelhoek?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Amstelhoek centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmstelplein 991421 SBUithoorn
TrekpleisterZijdelwaardplein 651422 DLUithoorn
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosZijdelwaardplein 751422 DLUithoorn
GammaFranse Kampweg 121406 NWBussum
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosLandstraat 421401 EPBussum
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionSlochterenlaan 51405 ALBussum
BlokkerZijdelwaardplein 521422 ANUithoorn
PrimeraZijdelwaardplein 911422 DLUithoorn
WibraBrinklaan 741404 GLBussum
ZeemanZijdelwaardplein 701422 DNUithoorn
Albert HeijnZijdelwaardplein 841422 DNUithoorn
JumboZijdelwaardplein 601422 DNUithoorn
AldiSportlaan 171421 TEUithoorn
LidlLaarderweg 2381403 RNBussum

Webshops vergelijken maart 2023

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Amstelhoek? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht check je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving de Hoef, De Kwakel, Naarden, Bussum en Muiderberg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-amstelhoek-1427

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Amstelhoek. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Amstelhoek? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Amstelhoek?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.derondevenen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,80 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Amstelhoek kosten ongeveer €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen genoeg. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie