hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen de Hoef

Direct niet-medische mondkapjes kopen in de Hoef? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in de Hoef? Je vind hier adresgegevens van winkels bij jou in de buurt. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van de Hoef. Denk aan de Dekamarkt of Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Bol.com of Dailystyle.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in de Hoef?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in de Hoef centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire lokale retailers rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmstelplein 991421 SBUithoorn
TrekpleisterZijdelwaardplein 651422 DLUithoorn
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosZijdelwaardplein 751422 DLUithoorn
GammaFranse Kampweg 121406 NWBussum
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosLandstraat 421401 EPBussum
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionSlochterenlaan 51405 ALBussum
BlokkerZijdelwaardplein 521422 ANUithoorn
PrimeraZijdelwaardplein 911422 DLUithoorn
WibraBrinklaan 741404 GLBussum
ZeemanZijdelwaardplein 701422 DNUithoorn
Albert HeijnZijdelwaardplein 841422 DNUithoorn
JumboZijdelwaardplein 601422 DNUithoorn
AldiSportlaan 171421 TEUithoorn
LidlLaarderweg 2381403 RNBussum

Webshops vergelijken maart 2023

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in de Hoef? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen De Kwakel, Naarden, Bussum, Muiderberg en Muiden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-hoef-1426

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in de Hoef. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen de Hoef? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in de Hoef?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.derondevenen.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in de Hoef kosten ongeveer €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie