hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Badhoevedorp

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Badhoevedorp? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Badhoevedorp? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Badhoevedorp. Bijvoorbeeld de Lidl & Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Bol.com en Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Badhoevedorp?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Badhoevedorp centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLorentzplein 431171 BBBadhoevedorp
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosSloterweg 1211171 CLBadhoevedorp
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionZeestraat 211131 ZDVolendam
BlokkerSloterweg 1171171 CKBadhoevedorp
PrimeraDennenlaan 501161 CSZwanenburg
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanSloterweg 971171 CHBadhoevedorp
Albert HeijnZeemanlaan 21171 BDBadhoevedorp
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlLorentzplein 311171 BBBadhoevedorp

Online winkels augustus 2022

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Badhoevedorp? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht tref je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Halfweg, Zwanenburg, Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-badhoevedorp-1171

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Badhoevedorp. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Badhoevedorp? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een t-shirt of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Badhoevedorp?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Badhoevedorp zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel acceptabel. Dit soort maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie