hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Zwanenburg

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Zwanenburg? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zwanenburg? We bieden een lijstje met verkooppunten bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zwanenburg. Bijvoorbeeld de Jumbo en Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zwanenburg?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Zwanenburg centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je meerdere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDennenlaan 1141161 CTZwanenburg
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
Etost Spil 431141 SGMonnickendam
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionZeestraat 211131 ZDVolendam
BlokkerDe Stient 71132 BEVolendam
PrimeraDennenlaan 501161 CSZwanenburg
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanDennenlaan 1201161 CTZwanenburg
Albert HeijnDennenlaan 451161 CLZwanenburg
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlDennenlaan 1331161 CNZwanenburg

Online winkels augustus 2022

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zwanenburg? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht check je uiteenlopende webshops met veel keuze, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Marken, Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland en Katwoude.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zwanenburg-1161

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Zwanenburg. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Zwanenburg? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zwanenburg?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zwanenburg kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie