hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Haarlemmerliede

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Haarlemmerliede? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website tref je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Haarlemmerliede? Je treft hier een lijst met retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Haarlemmerliede, zoals de Lidl & Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Haarlemmerliede?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Haarlemmerliede centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBloemendaalseweg 562061 CMBloemendaal
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBloemendaalseweg 2772051 GEOverveen
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerHaltestraat 22042 LMZandvoort
PrimeraBloemendaalseweg 2342051 GMOverveen
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGrote Krocht 202042 LWZandvoort
Albert HeijnLageweg 12064 KZSpaarndam
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Webshops vergelijken augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Haarlemmerliede? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Spaarndam, Spaarndam, Overveen, Velserbroek en Driehuis.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-haarlemmerliede-2064

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Haarlemmerliede. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Haarlemmerliede? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een zakdoek + stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Haarlemmerliede?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Haarlemmerliede zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit type maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie