hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Spaarndam

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Spaarndam? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website check je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Spaarndam? Wij tonen een tabel met aanbieders bij jou in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Spaarndam. Bijvoorbeeld de Spar + Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Spaarndam?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Spaarndam centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBloemendaalseweg 562061 CMBloemendaal
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBloemendaalseweg 2772051 GEOverveen
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerHaltestraat 22042 LMZandvoort
PrimeraBloemendaalseweg 2342051 GMOverveen
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGrote Krocht 202042 LWZandvoort
Albert HeijnLageweg 12064 KZSpaarndam
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Online winkels juni 2023

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Spaarndam? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel vergelijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Spaarndam, Overveen, Velserbroek, Driehuis en Velsen-Zuid.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-spaarndam-2064

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Spaarndam. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 5 juni 2023. Liever geen mondkapje kopen Spaarndam? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Spaarndam?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Spaarndam koop je vanaf plusminus €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie