hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Zwaanshoek

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Zwaanshoek? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal check je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zwaanshoek? Wij tonen een tabel met verkooppunten bij jou in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Zwaanshoek. Onder andere bij de COOP + Etos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zwaanshoek?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes vind je bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is het aanbod groot. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zwaanshoek centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkenburg 1072135 DRHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarkenburg 752135 DSHoofddorp
GammaNoordmeerstraat 22-302131 ADHoofddorp
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionMeeuwenstraat 452134 DVHoofddorp
BlokkerMarkenburg 892135 DSHoofddorp
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanAalburgplein 72134 DMHoofddorp
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

Online maskers kopen augustus 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Zwaanshoek? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij tref je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang en Aerdenhout.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zwaanshoek-2136

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Zwaanshoek. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Zwaanshoek? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zwaanshoek?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.haarlemmermeergemeente.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zwaanshoek zijn iets duurder, zo’n €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel acceptabel. Dit type maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie