hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Markelo

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Markelo? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Markelo? Je vind hier winkels in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Markelo. Denk aan de PLUS & Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Markelo?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Markelo centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 107475 AXMarkelo
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistGrotestraat 937471 BMGoor
Etosvan Kollaan 77471 DPGoor
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaGrotestraat 527471 BRGoor
Actionde Höfte 157471 DLGoor
BlokkerHaarstraat 57462 AKRijssen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraGrotestraat 347461 KGRijssen
ZeemanGrotestraat 1297471 BNGoor
Albert HeijnWeversplein 57471 VSGoor
Jumbovan Kollaan 77471 DPGoor
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Online verkooppunten mei 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Markelo? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Goor, Enter, Zuna, Rijssen en Holten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-markelo-7475

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Markelo. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Markelo? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Markelo?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Markelo zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen geaccepteerd. Deze maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie