hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen IJsselstein

Snel niet-medische mondkapjes kopen in IJsselstein? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in IJsselstein? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die dichtbij zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom IJsselstein, zoals de Aldi of Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Drogist.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in IJsselstein?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. In de regel betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in IJsselstein centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je verschillende lokale retailers rondom de gemeente IJsselstein (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Clinckhoeff 153402 GAIJsselstein
TrekpleisterDen Bogerd 163371 AMHardinxveld-Giessendam
DA DrogistSmidsweg 23295 BVs-Gravendeel
EtosBasiliekpad 83401 BJIJsselstein
GammaTinbergenlaan 113401 MTIJsselstein
KarweiBurgemeester Keijzerweg 243352 ARPapendrecht
PraxisPrisma 1013364 DJSliedrecht
XenosMeentpassage 463353 HHPapendrecht
HemaUtrechtsestraat 453401 CTIJsselstein
ActionSchuttersgracht 103401 DDIJsselstein
BlokkerUtrechtsestraat 553401 CTIJsselstein
Primerade Biezen 43401 GDIJsselstein
WibraBurgemeester Winklerplein 223362 AASliedrecht
ZeemanDe Clinckhoeff 113402 GAIjsselstein
Albert HeijnBasiliekpad 43401 BJIjsselstein
Jumbode Biezen 113401 GDIJsselstein
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlOvertoompassage 13353 HEPapendrecht

Online winkels juli 2024

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in IJsselstein? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht vind je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht en Papendrecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ijsselstein-3403

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in IJsselstein. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen IJsselstein? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek + oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in IJsselstein?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.ijsselstein.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in IJsselstein kosten ongeveer €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen goedgekeurd. Deze maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: IJsselstein.

Plaats een reactie