hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Leidschendam-Voorburg

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Leidschendam-Voorburg? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leidschendam-Voorburg? Je treft hier een lijst met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Leidschendam-Voorburg, zoals de PLUS & Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Plein.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leidschendam-Voorburg?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Leidschendam-Voorburg centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Leidschendam-Voorburg (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLiguster 102262 ACLeidschendam
TrekpleisterPrins Frederiklaan 2822263 HRLeidschendam
DA DrogistHavenstraat 32211 EENoordwijkerhout
EtosLiguster 142262 ACLeidschendam
GammaVeursestraatweg 1972264 EGLeidschendam
KarweiAmbachtsweg 192222 AHKatwijk
PraxisKeyserswey 342201 CWNoordwijk
XenosNoordzeepassage 202225 BSKatwijk
HemaSchoolstraat 1402251 BKVoorschoten
ActionLiguster 1042262 ACLeidschendam
BlokkerBerkenhove 122262 AKLeidschendam
PrimeraDamlaan 222265 ANLeidschendam
WibraPrins Frederiklaan 1692263 HALeidschendam
ZeemanEglantier 192262 APLeidschendam
Albert HeijnWeigelia 482262 ABLeidschendam
JumboDuindoorn 432262 ARLeidschendam
AldiPrins Frederiklaan 2032263 HALeidschendam
LidlBosplein 42224 GBKatwijk

Online kapjes bestellen december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Leidschendam-Voorburg? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Hillegom.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leidschendam-voorburg-2271

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Leidschendam-Voorburg. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Leidschendam-Voorburg? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Leidschendam-Voorburg?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.leidschendam-voorburg.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Leidschendam-Voorburg zijn wat duurder, c.a. €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Park Veursehout, Prinsenhof, ‘t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie