hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Noordwijk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Noordwijk? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noordwijk? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Noordwijk. Onder andere bij de Jumbo en Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Noordwijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Noordwijk centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Noordwijk (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHenri Dunantplein 502181 EMHillegom
TrekpleisterKerkstraat 202201 KMNoordwijk
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHoofdstraat 2542171 BPSassenheim
GammaGrevelingstraat 812161 WELisse
KarweiSatellietbaan 142181 MHHillegom
PraxisKeyserswey 342201 CWNoordwijk
XenosHoofdstraat 2602171 BPSassenheim
HemaHoofdstraat 1002181 EGHillegom
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerHoofdstraat 972181 ECHillegom
PrimeraHoofdstraat 2082171 BNSassenheim
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanHoofdstraat 1022181 EGHillegom
Albert HeijnBonnikeplein 22201 XANoordwijk
JumboJonkheer Mockkade 62181 JHHillegom
AldiHouttuin 82181 JGHillegom
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online kapjes bestellen december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Noordwijk? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-noordwijk-2201

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Noordwijk. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Noordwijk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Noordwijk?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.noordwijk.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Noordwijk zijn wat duurder, c.a. €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Noordwijk-Binnen, Noordwijk Aan Zee.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie