bol.com logo
coolblue logo
plein.nl logo
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
drogisterij.net logo

Mondkapjes kopen Wassenaar

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Wassenaar? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wassenaar? Je treft hier een lijst met retailers bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2020.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Wassenaar, zoals de PLUS + Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wassenaar?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Wassenaar centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Wassenaar (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHenri Dunantplein 502181 EMHillegom
TrekpleisterKerkstraat 202201 KMNoordwijk
DA DrogistHavenstraat 32211 EENoordwijkerhout
EtosStadhoudersplein 222241 EBWassenaar
GammaAmbachtsweg 232222 AJKatwijk
KarweiAmbachtsweg 192222 AHKatwijk
PraxisKeyserswey 342201 CWNoordwijk
XenosNoordzeepassage 202225 BSKatwijk
HemaHerenstraat 962215 KKVoorhout
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerVoorstraat 272225 EKKatwijk
PrimeraKoestraat 262231 JGRijnsburg
WibraRijnstraat 942223 ECKatwijk
ZeemanVoorstraat 72225 EJKatwijk
Albert HeijnStadhoudersplein 42241 EBWassenaar
JumboJonkheer Mockkade 62181 JHHillegom
AldiHofcampweg 572241 KDWassenaar
LidlBosplein 42224 GBKatwijk

Webshops vergelijken augustus 2020

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Wassenaar? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder vind je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Haarlemmermeer.

ShopAanbodBeoordelingAanbieding
Bol.com Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-wassenaar-2241

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Wassenaar. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: dinsdag 11 augustus 2020. Liever geen mondkapje kopen Wassenaar? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Wassenaar?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.wassenaar.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wassenaar zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen goedgekeurd. Dit type maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente.

Plaats een reactie