hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Medemblik

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Medemblik? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website bekijk je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Medemblik? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Medemblik. Onder andere bij de Spar en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Plein.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Medemblik?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online heb je genoeg keuze. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Medemblik centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Medemblik (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNieuwstraat 441671 BEMedemblik
TrekpleisterVijverhof 321633 DTAvenhorn
DA DrogistDe Huesmolen 611625 HZHoorn Nh
EtosNieuwstraat 721671 BGMedemblik
GammaDr. C.J.K. van Aalstweg 61625 NVHoorn
KarweiDe Dolfijn 51601 MEEnkhuizen
PraxisDr. C.J.K. van Aalstweg 141625 NVHoorn
XenosNieuwstraat 71621 EAHoorn
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionZuid-Spierdijkerweg 521641 LDSpierdijk
BlokkerBetje Wolffplein 1641671628 NKHoorn
PrimeraVijverhof 301633 DTAvenhorn
WibraGrote Beer 51622 ESHoorn
ZeemanNieuwstraat 401671 BEMedemblik
Albert HeijnVan Dedemstraat 191624 NNHoorn
JumboWesteinde 261511 MAOostzaan
AldiRandweg 171671 GGMedemblik
LidlVijverhof 421633 DTAvenhorn

Online verkooppunten december 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Medemblik? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder vind je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland en Zaanstad.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-medemblik-1671

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Medemblik. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Medemblik? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Medemblik?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.medemblik.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Medemblik kosten ongeveer €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Deze maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie