wehkamp
amazon
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Langenboom

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Langenboom? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Langenboom? Je vind een handig overzicht met winkels uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in januari 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Langenboom. Bijvoorbeeld de Aldi & Etos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & HBB24.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Langenboom?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Langenboom centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Mill en Sint Hubert (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraSchoolstraat 395451 ASMill
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnMarkt 155451 BSMill
JumboLavendel 3825432 DWCuijk
AldiWanroijseweg 495451 GZMill
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

Online winkels januari 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Langenboom? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht tref je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij en Landhorst.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-langenboom-5453

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Langenboom. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 23 januari 2021. Geen mondkapje kopen Langenboom? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Langenboom?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeente-mill.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Langenboom koop je vanaf plusminus €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze categorie maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.

Plaats een reactie