hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Montfoort

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Montfoort? Momenteel moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Montfoort? Je vind een handig overzicht met retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Montfoort. Bijvoorbeeld de Jumbo of Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en Plein.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Montfoort?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet groeit het aanbod snel. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Montfoort centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Montfoort (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoogstraat 373417 HAMontfoort
TrekpleisterDen Bogerd 163371 AMHardinxveld-Giessendam
DA DrogistSmidsweg 23295 BVs-Gravendeel
EtosBasiliekpad 83401 BJIJsselstein
GammaTinbergenlaan 113401 MTIJsselstein
KarweiBurgemeester Keijzerweg 243352 ARPapendrecht
PraxisPrisma 1013364 DJSliedrecht
XenosMeentpassage 463353 HHPapendrecht
HemaWaterpoort 23417 BLMontfoort
ActionSchuttersgracht 103401 DDIJsselstein
BlokkerUtrechtsestraat 553401 CTIJsselstein
Primerade Biezen 43401 GDIJsselstein
WibraBurgemeester Winklerplein 223362 AASliedrecht
ZeemanDe Clinckhoeff 113402 GAIjsselstein
Albert HeijnBoslaan 403417 ABMontfoort
Jumbode Biezen 113401 GDIJsselstein
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlOvertoompassage 13353 HEPapendrecht

Online verkooppunten december 2023

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Montfoort? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Lopik, IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-montfoort-3417

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Montfoort. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Montfoort? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Montfoort?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.montfoort.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Montfoort zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel prima. Deze maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Linschoten, Willeskop.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie