hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lopik

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Lopik? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina check je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lopik? Wij tonen een tabel met retailers bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Lopik. Onder andere bij de COOP + Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl & HBB24.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lopik?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Lopik centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Lopik (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRolafweg Noord 553411 BJLopik
TrekpleisterDen Bogerd 163371 AMHardinxveld-Giessendam
DA DrogistSmidsweg 23295 BVs-Gravendeel
EtosBasiliekpad 83401 BJIJsselstein
GammaTinbergenlaan 113401 MTIJsselstein
KarweiBurgemeester Keijzerweg 243352 ARPapendrecht
PraxisPrisma 1013364 DJSliedrecht
XenosMeentpassage 463353 HHPapendrecht
HemaUtrechtsestraat 453401 CTIJsselstein
ActionSchuttersgracht 103401 DDIJsselstein
BlokkerUtrechtsestraat 553401 CTIJsselstein
Primerade Biezen 43401 GDIJsselstein
WibraBurgemeester Winklerplein 223362 AASliedrecht
ZeemanDe Clinckhoeff 113402 GAIjsselstein
Albert HeijnBasiliekpad 43401 BJIjsselstein
Jumbode Biezen 113401 GDIJsselstein
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlOvertoompassage 13353 HEPapendrecht

Webshops vergelijken juni 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Lopik? Online zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je meerdere shops met een goed aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Sliedrecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lopik-3411

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Lopik. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Lopik? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Lopik?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.lopik.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Lopik zijn iets duurder, zo’n €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze categorie maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Lopik, Benschop en Polsbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie