hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lent

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Lent? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lent? Je treft hier een lijst met aanbieders bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Lent. Onder andere bij de Aldi en HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lent?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Lent centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Nijmegen (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 426661 ELElst
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistDorpsstraat 816661 EJElst Gld
EtosDorpsstraat 646661 ENElst
GammaIndustrieweg Oost 2-C6662 NEElst
KarweiEnergieweg 806651 KTDruten
PraxisNieuweweg 1516603 BLWijchen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaDorpsstraat 456661 EGElst
ActionValburgseweg 166661 EVElst
BlokkerKleine Molenstraat 16661 ECElst
PrimeraDorpsstraat 326661 ELElst
WibraSpoorstraat 386602 AZWijchen
ZeemanDorpsstraat 26661 EKElst Gld
Albert HeijnScharenburg 216652 AKDruten
JumboNijverheidsstraat 46658 EMBeneden-Leeuwen
AldiDorpsplein 46658 CLBeneden-Leeuwen
LidlZijveld 16658 DDBeneden-Leeuwen

Online winkels februari 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Lent? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Elst, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen en Puiflijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lent-6663

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Lent. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Lent? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Lent?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.nijmegen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Lent zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.

Plaats een reactie