hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nijmegen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Nijmegen? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nijmegen? Je treft hier een lijst met retailers uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Nijmegen. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nijmegen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Nijmegen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Nijmegen (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGroenestraat 2636531 HKNijmegen
TrekpleisterSchildstraat 476446 TABrunssum
DA DrogistPiusstraat 196467 EHKerkrade
EtosSteenbokstraat 246531 THNijmegen
GammaLocht 44-K6466 GWKerkrade
KarweiWiebachstraat 77/A6466 NGKerkrade
PraxisWiebachstraat 77c6466 NGKerkrade
XenosPassage Molenpoort 226511 HVNijmegen
HemaGrote Markt 56511 KANijmegen
ActionKerkstraat 956441 BCBrunssum
BlokkerBroerstraat 256511 KLNijmegen
PrimeraDommer van Poldersveldtweg 2716523 CWNijmegen
WibraBurchtstraat 786511 RHNijmegen
ZeemanDommer van Poldersveldtweg 2676523 CWNijmegen
Albert HeijnRoda J.C. Ring 56466 NHKerkrade
JumboPortbeemden 16471 EXEygelshoven
AldiPassage Marienburg 96511 PMNijmegen
LidlLocht 1176466 GTKerkrade

De beste webwinkels juli 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Nijmegen? Op het internet vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij vind je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Kerkrade, Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Simpelveld.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nijmegen-6532

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Nijmegen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Nijmegen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Nijmegen?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.nijmegen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Nijmegen zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel voldoende. Deze maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie