hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lieveren

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Lieveren? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lieveren? Je vind hier retailers in de regio. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Lieveren. Onder andere bij de Jumbo & DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lieveren?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Lieveren centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Lieveren? Via internet is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij vergelijk je meerdere shops met een goed aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen en Veenklooster.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lieveren-9304

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Lieveren. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Lieveren? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Lieveren?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €0,85 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Lieveren zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geaccepteerd. Dit type maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie