hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Roden

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Roden? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roden? Je vind een handig overzicht met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Roden. Bijvoorbeeld de Aldi + Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roden?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Roden centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je verschillende lokale shops rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

De beste webwinkels april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Roden? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster en Westergeest.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-roden-9301

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Roden. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Roden? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Roden?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Roden kosten ongeveer €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen werkbaar. Deze maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie