hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Creil

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Creil? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Creil? Je treft hier een lijst met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Wij vergelijken de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Creil. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Creil?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Creil centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboEuropalaan 338303 GHEmmeloord
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Webshops vergelijken juni 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Creil? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Espel, Tollebeek, Nagele, Ens en Emmeloord.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-creil-8312

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Creil. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: woensdag 29 juni 2022. Liever geen mondkapje kopen Creil? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor contactberoepen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Creil?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.noordoostpolder.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Creil kosten ongeveer €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen goedgekeurd. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie