hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Espel

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Espel? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Espel? Je vind hier aanbieders in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Espel. Denk aan de PLUS of Zeeman.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Plein.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Espel?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is er een enorm assortiment. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Espel centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboEuropalaan 338303 GHEmmeloord
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Webshops vergelijken juni 2023

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Espel? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Tollebeek, Nagele, Ens, Emmeloord en Mastenbroek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-espel-8311

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Espel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Liever geen mondkapje kopen Espel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor brildragers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Espel?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.noordoostpolder.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 p/masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Espel zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geaccepteerd. Dit type maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie