hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Noordoostpolder

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Noordoostpolder? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noordoostpolder? Je treft hier een lijst met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Noordoostpolder. Denk aan de Aldi en Etos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Noordoostpolder?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Noordoostpolder centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboEuropalaan 338303 GHEmmeloord
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Webshops vergelijken juni 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Noordoostpolder? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde en Epe.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-noordoostpolder-8309

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Noordoostpolder. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 29 juni 2022. Liever geen mondkapje kopen Noordoostpolder? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Noordoostpolder?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.noordoostpolder.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Noordoostpolder koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen goed. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie