hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oldebroek

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Oldebroek? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier lees je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oldebroek? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Oldebroek. Denk aan de Spar & Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oldebroek?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Oldebroek centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Oldebroek (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMeidoornpassage 158091 KSWezep
TrekpleisterMeidoornplein 598091 JZWezep
DA DrogistMeidoornplein 678091 JZWezep
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet
GammaWesterlengte 28081 PZElburg
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGalvaniweg 48071 SCNunspeet
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaMeidoornplein 78091 JNWezep
ActionStationslaan 238071 CJNunspeet
BlokkerDorpsstraat 508071 BZNunspeet
PrimeraKlokbekerweg 1708081 JJElburg
WibraDorpsstraat 418071 BXNunspeet
ZeemanMeidoornpassage 178091 KSWezep
Albert HeijnHarderwijkerweg 188071 GANunspeet
JumboZwolscheweg 18081 CGElburg
AldiZuiderzeestraatweg 5108091 CTWezep
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

De beste webwinkels februari 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Oldebroek? Bij de online winkels vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht vind je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem en Zwolle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oldebroek-8096

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Oldebroek. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Oldebroek? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop en dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Oldebroek?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.oldebroek.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Oldebroek koop je vanaf plusminus €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Dit type maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie