hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Zwartewaterland

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Zwartewaterland? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal tref je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zwartewaterland? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zwartewaterland. Denk aan de Jumbo en DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl en Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zwartewaterland?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers vind je bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Zwartewaterland centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Zwartewaterland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 368051 GMHattem
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistAssendorperstraat 718012 DGZwolle
EtosDobbe 268032 JXZwolle
GammaRieteweg 168041 AKZwolle
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGeorge Stephensonstraat 28013 NKZwolle
XenosPijmanstraat 12 12unit 1.178014 VBZwolle
HemaKerkstraat 518051 GKHattem
ActionVechtstraat 188021 AXZwolle
BlokkerWade 68043 LSZwolle
PrimeraWade 48043 LSZwolle
WibraBachplein 68031 HRZwolle
ZeemanNieuweweg 338051 EAHattem
Albert HeijnVechtstraat 78051 JMHattem
JumboHogenkampspassage 108022 ELZwolle
AldiGasthuisdijk 18041 AEZwolle
LidlDobbe 108032 JVZwolle

Webshops vergelijken december 2021

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zwartewaterland? Via internet is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht tref je enkele erkende webshops met een goed aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Hattem, Zwolle, De Wolden, Staphorst en Meppel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zwartewaterland-8064

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Zwartewaterland. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Zwartewaterland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor ouderen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Zwartewaterland?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.zwartewaterland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zwartewaterland kosten ongeveer €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie