hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Jonkerslân

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Jonkerslân? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Jonkerslân? Je vind hier verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Jonkerslân, zoals de Spar + Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Jonkerslân?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Jonkerslân centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLangewal 88401 DDGorredijk
ActionBrouwerswâl 48401 CZGorredijk
BlokkerBrouwerswâl 38401 CZGorredijk
PrimeraHoofdstraat 308401 CAGorredijk
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanLangewal 48401 DDGorredijk
Albert HeijnHofland 18401 SHGorredijk
JumboBadweg 348401 BLGorredijk
AldiSchoolstraat 18401 CSGorredijk
LidlMolenstraat 38391 AJNoordwolde

De beste webwinkels mei 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Jonkerslân? Online heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht vind je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Gorredijk, Blesdijke, De Blesse, Peperga en Steggerda.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-jonkerslan-8403

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Jonkerslân. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Jonkerslân? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Jonkerslân?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.opsterland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Jonkerslân koop je vanaf plusminus €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel acceptabel. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie