hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Raalte

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Raalte? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Raalte? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Raalte, zoals de COOP & Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Groupdeal.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Raalte?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Raalte centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je populaire lokale winkels rondom de gemeente Raalte (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMeidoornpassage 158091 KSWezep
TrekpleisterMeidoornplein 598091 JZWezep
DA DrogistMeidoornplein 678091 JZWezep
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet
GammaWesterlengte 28081 PZElburg
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGalvaniweg 48071 SCNunspeet
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaMeidoornplein 78091 JNWezep
ActionStationslaan 238071 CJNunspeet
BlokkerDorpsstraat 508071 BZNunspeet
PrimeraKlokbekerweg 1708081 JJElburg
WibraDorpsstraat 418071 BXNunspeet
ZeemanMeidoornpassage 178091 KSWezep
Albert HeijnHarderwijkerweg 188071 GANunspeet
JumboZwolscheweg 18081 CGElburg
AldiZuiderzeestraatweg 5108091 CTWezep
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

Online winkels augustus 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Raalte? Via internet is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht vind je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland en Hattem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-raalte-8101

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Raalte. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Raalte? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Raalte?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.raalte.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Raalte zijn wat duurder, c.a. €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Deze maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie