hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Hoorn

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Hoorn? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je praktische informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hoorn? Wij tonen een tabel met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Hoorn. Onder andere bij de Albert Heijn + Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hoorn?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Hoorn centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Hoorn (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHollandse cirkel 651689 XEZwaag
TrekpleisterKorenbloem 511689 RXZwaag
DA DrogistBoogerd 261687 VXWognum
EtosNieuwstraat 721671 BGMedemblik
GammaDr. C.J.K. van Aalstweg 61625 NVHoorn
KarweiDe Oude Veiling 851689 ADZwaag
PraxisDr. C.J.K. van Aalstweg 141625 NVHoorn
XenosNieuwstraat 71621 EAHoorn
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionZwaagdijk 2271684 NGZwaagdijk-Oost
BlokkerBetje Wolffplein 1641671628 NKHoorn
PrimeraVijverhof 301633 DTAvenhorn
WibraZwaagdijk 2271684 NGZwaagdijk-Oost
ZeemanNieuwstraat 401671 BEMedemblik
Albert HeijnGanker 401688 CTNibbixwoud
JumboWesteinde 261511 MAOostzaan
AldiRandweg 171671 GGMedemblik
LidlBoogerd 51687 VXWognum

Online winkels december 2021

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Hoorn? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht vergelijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen en Wormerland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hoorn-1689

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Hoorn. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Hoorn? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Hoorn?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.hoorn.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hoorn zijn wat duurder, c.a. €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie