hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nijega

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Nijega? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier lees je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nijega? We bieden een lijstje met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Nijega, zoals de Aldi of Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nijega?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Nijega centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je populaire lokale winkels rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Webshops vergelijken juli 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Nijega? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen De Veenhoop, Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum en Kortehemmen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nijega-9217

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Nijega. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Nijega? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Nijega?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.smallingerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Nijega kosten ongeveer €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel genoeg. Deze maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie