hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Veenhoop

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in De Veenhoop? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je belangrijke info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Veenhoop? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom De Veenhoop, zoals de COOP en Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com & Plein.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Veenhoop?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in De Veenhoop centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Online winkels juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in De Veenhoop? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder bekijk je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen en Drachten-Azeven.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-veenhoop-9215

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in De Veenhoop. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen De Veenhoop? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in De Veenhoop?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.smallingerland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in De Veenhoop zijn wat duurder, c.a. €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel werkbaar. Deze categorie maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie