hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Smallingerland

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Smallingerland? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Smallingerland? Je vind een handig overzicht met winkels in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Smallingerland. Onder andere bij de Jumbo of Wibra.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Smallingerland?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers vind je bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Smallingerland centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Webshops vergelijken mei 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Smallingerland? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-smallingerland-9214

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Smallingerland. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Smallingerland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Smallingerland?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.smallingerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Smallingerland kosten ongeveer €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen goedgekeurd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie